torsdag, juni 04, 2009

8 MÅNADER

Namn: Ellen Sabina Slånemyr

Ålder: 8 månader idag. Hipp hipp hurra

Vikt och längd: 7,4 kilo (tror jag det var) och 66 cm lång

Utveckling: Sitter jättebra, trillar ibland så myspölen är perfekt att sitta och leka i. Pratar och pratar en massa. Har även börjat skrika så högt hon bara kan :) När hon ligger på magen försöker hon dra upp benen under sig. Men ingen krypning ännu men i dag drog hon sig bakåt. Så kommer säkert snart! Sen ser det ut som om hon tränar på att vinka. Hon har även fått en tand som kommit upp ordentligt. Tror det är en till på gång.

Sover: mellan 19.00-06.00. (finns dagar hon vaknar runt 04.00-05.00 och är jättepigg som i morse. Då är man ingen pigg mamma ;) Sover 2-3 gånger á 30 min till 2 timmar på dagen.

Mat: Ammar fortfarande nästan till 100%. Men har börjat med välling och det går jättebra. Hon dricker mellan 70ml till 165ml per gång. Men då i pippmugg eftersom hon inte tar vanlig flaska. Sen äter hon ½-1 banan om dagen som mellanmål. Och så äter hon smakportioner av olika saker på lunchen. Så det går framåt!

Gillar: Sin giraff i gymet :) Att prata och berätta en massa saker till mamma och pappa. Busa med mamma och pappa. Speciellt pappa som vågar mer än mamma :) Kolla på barnen på dagiset nedaför får balkong. Hon pratar med dem ;)

Ogillar: När vi lämnar rummet. Hon blir väldigt ledsen. Hon vill kunna se oss hela tiden.

Pratar: En massa. En massa olika ljud och "ord". Nu tränar vi på att säga mamma... hihi

Inga kommentarer: