torsdag, juli 16, 2009

9 månader

Namn: Ellen

Ålder: Nio månader och nästan 2 veckor.

Vikt och längd: 7900g och 70cm lång.

Utveckling: Reser sig gärna mot saker. Vill gärna stå hela tiden. Tror ibland att hon bara kan släppa det hon håller och att hon klara att stå helt själv :) Backar sig "framåt". Blir arg när hon inte kommer ditt hon vill. Drar upp knäna men inte tagit nåt "krypsteg ännu". Igår kände vi tand nr 3 som är vänster framtand :) Hon blir "väldigt arg" om man tar något från henne som hon vill ha. Hon är väldigt bestämd :)

Sover: Just nu har det varit lite kaos när det gäller sovandet. Ellen vill INTE sova då kan man missa något jätteroligt. Så hon hon har jättemycket energi när kl är 21 men det har inte hennes föräldrar :) Men har vi "tur" somnar hon runt 20.00 och sover till ca 07.00 men där i mellan vill hon ha mat från 1-3 gånger. Sover ca 30min-1timme på förmiddagen i vagen när vi är ute och går med Enzo. Sen over hon 1-2 timmar på eftermiddagen.

Mat:
Nu börjar det gå framåt. Hon dricker välling, äter fruktpuréer, yoghurt, äter lite smörgås när man ger henne i små små bitar och äter det mesta jag ger i mat men en så länge inte hela portioner. Men det går framåt. Vi är överlyckliga. Vår duktiga tjej!


Gillar: Stå mot saker, försöka krypa (även om hon mest blir arg :). Prata, kolla på andra barn som leker, bli kittlad, peta på mamma och pappa i anskitet, näsa ögon m.m. Dra mamma i håret. Springa runt med gå stolen. Kolla på Enzo. Duscha och bada är jättekul!

Ogillar: Ta på sig kläder, att nån tar saker från henne som hon vill ha, att inte mamma eller pappa är i rummet hon är i.

Pratar: Typ hela tiden. Dada, tata och en massa andra ljud. Smackar med munnen jättemycket.

Inga kommentarer: