fredag, september 04, 2009

Ellen 11 månader

Namn: Ellen

Ålder: 11 månader

Vikt och längd: 8160g och 71,5cm

Utveckling: Hon kryper som bara den. Över och under allt som går :) Och fort går det. Sen ställer hon sig upp mot allt. Släpper även händerna och står utan stöd i ca 30sekunder. Går helt själv med din gåvagn och vill gör hela tiden. Man får gömma den när det är dax att ta det lugnt :)

Tand nr 5 har kommit. Är väldigt glad och busig tjej :)

Sover: 19.30 till ca 06.00. Brukar får klappa rumpan och ge snuttisen några gånger under natten. Har just nu lite problem med sin mage så har bajsat på natten 3 nätter i rad.
9:00-10.30 Sover sin förmiddagsnap
14-16 sover eftermiddagsnap Kan variera med nån halv timme. Men ungefär så sover hon på dagen.

Matschema:
07.00 220ml Välling
08.30 Lite yoghurt om hon vill
11.00 Lunch ½ barnburkmat och lite fruk
14.00 1dl gröt och frukt
17.00 Kvällsmat ½ barnburkmat
19.00 220 ml Välling

Nu har jag inte ammat på 1 månad så nu har "lilltjejen" blivit stor ;)

Gillar: Gå med sin gåvagn, kasta bollar till Enzo, försöka ta Enzos vatten :), vara på lekplatsen-gunga och sitta i sanden och leka. Blir jättearg när vi ska gå. Känna på mamma och pappas ansikte lite väl hårdhänt ibland även Enzos skägg vill man gärna dra i även om man inte får. En liten buse :)

Ogillar: När hon inte får som hon vill. Att byta blöja på skötbordet ännu värre att ta på sig kläder.

Pratar: En prat glad tjej. Säger mamma och pappa med är nog inte alltid hon menar just oss för kan sägas lite åt allt :) Titta säger hon och där och en massa andra bebisljud.

1 kommentar:

Linda sa...

Vi följs åt som vanligt genom livet, vi packar för fullt vi också =). Ellen är otroligt tidig med allt! Theo är nog lite sen av sig med det mesta, han varken kryper, pratar eller står. Men, men, ingen stress, det är ju inte som om han kommer börja i skolan utan att kunna stå upp =P Han ammar fortfarande väldigt mycket också, men jag tycker faktiskt att det känns ganska ok, ofta tycker jag att det är ganska mysigt tom.

Kram på er